Over ons

Al maanden voordat de Toertocht begint heeft het bestuur van Stichting ERBIJ al een start gemaakt met de organisatie van deze dag. Er komt namelijk best veel bij kijken. Er moeten bijvoorbeeld aangepaste fietsen komen, voor de mensen die geen eigen fiets hebben. En fietsen van de mensen die wél een aangepaste fiets hebben moeten worden opgehaald en aan het einde van de dag ook weer teruggebracht.
Gelukkig hoeven we ons niet druk te maken over de routes. Die worden minutieus uitgestippeld door de Wielervereniging Alphen. En dat doen ze fantastisch. Dit ligt gelukkig in de goede handen.

Daarnaast is de Toertocht door de Zuidelijke baronie, voor ingewijden “De Toertocht”, is niet mogelijk zonder de belangeloze toewijding van de vrijwilligers van Stichting ERBIJ. Zij offeren hun dag op om mee te helpen aan het succes van de Toertocht.

De Oorsprong

De oorsprong van deze Toertocht ligt in 2008. Bij Stichting ERBIJ kwam de vraag voor meer sport-uitingen voor mensen met een beperking.

Wij hebben deze vraag met enthousiasme opgepakt en een aanvraag gedaan voor een financiële tegemoetkoming vanuit het wereldidee van Rabobank de Zuidelijke Baronie. We wilden een Fietstocht organiseren voor mensen met een beperking. Zij vonden dit zo’n goed idee dat we hun steun kregen, waardoor het mogelijk was om dit evenement te realiseren.