Het succes van de Toertocht door de Zuidelijke baronie wordt voortgezet in 2020.
Deze unieke toertocht leid u door het prachtige landschap van brabant.

De organisatie van deze toertocht gaat zeker zorgen voor een glimlach op ieders mond.
Met een aantal prachtige routes zal u verbaasd staan van ons brabantse landschap. Het leidt u door gebieden die u, en misschien zelfs door vele lokale mensen, nog niet eerder hebt bezocht. De tochten zijn geschikt voor de recreatieve en geoefende fietser. Dus voor ieder wat wils.

De oorsprong

De oorsprong van deze Toertocht ligt in 2008. Bij Stichting ERBIJ kwam de vraag voor meer sport-uitingen voor mensen met een beperking.

Wij hebben deze vraag met enthousiasme opgepakt en een aanvraag gedaan voor een financiĆ«le tegemoetkoming vanuit het wereldidee van Rabobank de Zuidelijke Baronie. We wilden een Fietstocht organiseren voor mensen met een beperking. Zij vonden dit zo’n goed idee dat we hun steun kregen, waardoor het mogelijk was om dit evenement te realiseren.

Wat maakt de Toertocht zo bijzonder?

Dat is eigenlijk niet zo moeilijk te beantwoorden. Dit is de enige Toertocht in zijn soort die het mogelijk maakt voor mensen met  een beperking om mee te doen met deze Toertocht. Of ze de middelen hiervoor hebben of niet.
Als mensen niet de beschikking hebben over een aangepaste fiets, dan zullen wij hiervoor zorgen. Wij zorgen voor Tandems, side-by-side fietsen, en veel andere soorten fietsen. Zelfs als hun vaste begeleiding niet mee fietst, dan zorgen wij voor vrijwilligers die met veel plezier met hun mee fietsen.

Voor iedereen!

Maar de Toertocht is niet alleen voor mensen met een beperking. Iedereen is welkom om deze Toertocht mee te rijden. Deze tocht is leuk voor de professionele en de recreatieve fietser. Kortom, we maken er voor iedereen een leuke dag van.

Schrijf daarom voorjaar 2020 in je agenda en DOE MEE!!

INSCHRIJVEN